Още рано сутринта днес десетки доброволци се включиха в инициативата на Нестле България

...
Още рано сутринта днес десетки доброволци се включиха в инициативата на Нестле България
Коментари Харесай

Доброволци засаждат 10 000 дръвчета край София |

Още рано сутринта днес  десетки доброволци се включиха  в инициативата на Нестле България " Залесяваме интензивно " за засаждане на 10 000 дъбови дръвчета близо до село Негован. 

Инициативата е в партньорство със Столична община - във втория стадий на кампанията " Новата гора край София ". Медийни сътрудници са OFFNews.bg и форумът OFFRoad-Bulgaria.com.

Със  " Залесяваме интензивно " се слагат първите стъпки у нас от световния ангажимент на Нестле да засади 200 млн. дръвчета до 2030 година в регионите, от които набира съставки. Днес времето е удобно за засаждането на фиданки и голям брой доброволци, измежду тях и фамилии с деца, посветиха съботната си заран на самодейността.

За всички доброволци са обезпечени лопати, вода и леки закуски, а за. Групата доброволци, тръгнали в 9:30 ч., към този момент са там, а в 12:30 ч. втори автобус ще тръгне от входа на Националния стадион " Васил Левски " и ще се върне там в 16:30 ч.

През предходната година Нестле обезпечи 24,6 милиона дръвчета за засаждане, които икономисват 9,3 милиона CO2 излъчвания. Чрез способността си да всмукват въглероден диоксид дърветата оказват помощ за преодоляване на измененията в климата. Целта е у нас да се сложи началото на дълготрайни интензивности, ориентирани против климатичните промени.

С помощта на чиновници на компанията и на доброволци Нестле България възнамерява да засади 10 000 фиданки дъб в „ Новата гора край София “ този уикенд.

" С тази стъпка се причисляваме към световния ангажимент на Нестле да доближи нулеви чисти излъчвания до 2050 година С всеки артикул, с отношението си към хората и природата непрестанно се стремим да способстваме за по-добър живот. Съвсем естествено това е обвързвано с опазването на околната среда. Вярваме, че със засаждането на 10 000 дръвчета ще вдъхновим повече хора за съответни стъпки в опазването на нашата природа. Фокусът ни постоянно е бил върху устойчивите процеси и присъединяване в основаването на една гора е тъкмо подобен позитивен образец ", заяви Нели Ангелова, шеф „ Комуникации “, Нестле, Югоизточен пазар.

Дърветата стабилно взаимодействат позитивно с всички детайли на климата - температура, мокрота, атмосферно налягане, превалявания, ветрове. Благодарение на функционалността си на „ натурален пречиствател на въздуха “ те оказват помощ за намаляване на парниковия резултат посредством попиване на въглероден диоксид и други антропогенни излъчвания, които способстват за смяна на климата. Едно огромно дърво - посредством процеса на изпаряване - може да изведе до 400 литра вода и това води до изстудяване, еквивалентно на 20 домашни климатика. През лятото дърветата оказват помощ за преодоляване на повишението на температурата, а през зимата смекчават най-студените ветрове.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР